Jak relaxovat? Jde to i doma

Není žádným překvapením, že v dnešní uspěchané době je čím dál těžší najít si čas jen pro sebe. A když už si ho najdeme, chceme regenerovat a relaxovat téměř za pochodu, abychom se opět brzy vrátili k našim položkám na nikdy nekončícím seznamu. Někdy zase máme čas, který bychom do relaxace rádi investovali, ale po celém dni na nohou může jednoduše chybět energie a chuť dopravit se až na místo, kde se o nás příjemně postarají.

Nezapomínejme však na to, že první pomoc k relaxaci je téměř vždy po ruce. Když přijdeme domů, měli bychom se naučit odložit pomyslný kabátek, který nosíme tam venku. Kabátek plný starostí, který si bohužel někdy zapomínáme sundat i v našem vlastním prostoru, u nás doma. V místě, kde by nás neměl čekat spěch, tlak, hluk či další nepříjemné podněty. A pokud nás starosti čekají také doma, měli bychom si dopřát alespoň trochu prostoru pro regeneraci.

Pomoci může už jen to, že si po příchodu domů dovolíme být offline alespoň na pracovním čísle nebo e-mailu a nezačneme ihned kontrolovat všechny své osobní komunikační kanály nebo vytahovat seznamy s úkoly. Nezdravé návyky však těžko změníme ze dne na den, proto se doporučuje nevhodný návyk nahradit tím prospěšnějším. Jedním z osvědčených způsobů, jak zmírnit tíživé pocity, je příjemná tělesná očista. I po krátké sprše se vždy cítíme jinak, trochu jako znovuzrození. To může být první, co doma po příchodu uděláme. Dopřejme si očistu vodou podpořenou esenciálním oleji, například s relaxačním sprchovým gelem Ylang Ylang & Mandarinka.

Stejně tak jako přehlcení našich smyslů způsobuje stres a nárůst vtíravých myšlenek, jejich správná stimulace přináší vnitřní klid a pocit uvolnění. Naše smysly jsou velmi snadno přístupné relaxačním zdrojům. Třeba vůně borovice a dubového mechu přírodního bytového difuzéru Mdina v kombinaci s nahrávkou šumění lesa nás může přenést do vysněné přírodní krajiny. Stačí jen přestat kontrolovat svou mysl a soustředit se na tady a teď.

A pokud nás v uvolnění blokuje bolest, je možné použít masážní vonnou sójovou svíčku Citrus & Skořice. Vůně citrusových plodů totiž zklidňuje mysl a odstraňuje bolesti svalů a hlavy. Skořice je pro změnu považována za afrodiziakum. Blahodárné účinky esenciálních olejů lze navíc posílit jemným vmasírováním rozehřátého vosku do pokožky.

Stephen-Cordina-AROMA&THERAPY-masaz-se-svickouMasáž svíčkou s přírodními esenciálními oleji má blahodárné účinky na tělo i mysl.

Jakmile se úspěšně přesuneme z myšlenek o minulosti či budoucnosti do přítomného okamžiku a ucítíme, že jsme více ve svém těle, můžeme se ho zeptat, kde cítí bolest či napětí a právě na takové místo se zaměřit a snažit se jej uvolnit. Pokud se nám ale nedaří uklidnit naši rozbouřenou mysl, je možné přistoupit i k jiným typům relaxačních technik, jako je například vytřepávání nebo jakékoli rytmické pohyby. Cokoli, co vnitřně cítíme, že pomáhá a neubližuje, je vždy ta správná volba.

Můžete také vyzkoušet relaxační přírodní difuzéry s tyčinkami. Pokud si nejste jistí, jaké vůně zvolit do jednotlivých místností v bytě, zkuste se inspirovat naším dřívějším článkem.